Στα MG, καινοτομούμε από το 2010 στον τομέα του fitness και του wellness δημιουργώντας Exclusive Training Studios στην Αθήνα και την Αράχωβα, με καινοτόμες παροχές, σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο τρόπο εκγύμνασης.Ο κύριος στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ευεξία και την υγιή άσκηση ως τρόπο ζωής. Καταφέρνουμε να συνδυάσουμε την προσωπικότητα και τις ανάγκες του ατόμου με τον πρωτοποριακό εξοπλισμό μας, μέσω προσαρμοσμένων σε εσάς προγραμμάτων από πιστοποιημένους personal trainers.

Η συμβολή της άσκησης στη προαγωγή της ψυχικής υγείας

Η σωματική δραστηριότητα και γενικότερα η άσκηση αποτελεί έναν από τους κύριους δείκτες για την πρόληψη τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.Ήδη στην αρχαία Ελλάδα η άσκηση έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και αποτελούσε τμήμα της όλης εκπαίδευσης.Ο ιδανικός πολίτης ήταν γυμνασμένος στο σώμα και ολοκληρωμένος στο νου και την ψυχή …Η φράση των αρχαίων Ελλήνων «νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ» χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαιότητα και σημαίνει ότι η
πνευματική κατάσταση του ανθρώπου δεν είναι άσχετη με τη σωματική του.

Σήμερα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο οτι η άθληση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ότι η σωματική άσκηση σχετίζεται με τη ψυχική υγεία και τα ευεργετικά της αποτελέσματα
συγκρίνονται με αυτά της ψυχοθεραπείας και επιβεβαιώνεται από επιστημονικές έρευνες, μέσα από τις οποίες
καταδεικνύεται η απόλυτη συσχέτιση του υγιούς σώματος με το υγιές μυαλό. Η άσκηση λοιπόν μπορεί να λειτουργήσει ως
βάλσαμο στην ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, όπως π.χ. είναι η κατάθλιψη, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπισή της.

Στο Mark’s Ground studio  Παγκράτι σας προσφέρουμε ποικιλία προγραμμάτων και την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ατομικά προγράμματα Personal training Pilates-Yoga-Stretching-Miha Bodytec-Rehabilitation-Nutrition αλλά και ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης σε ολιγάριθμα τμήματα (1-4 άτομα ) για κάθε ηλικία και επιπεδο αθλούμενου από έμπειρους ποροπονητές όπου θα σας παρέχει υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων σας και έμπνευση για να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά, ακόμα και αν έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Επίδραση της άσκησης στις ψυχολογικές παραμέτρους

Η δυνατότητα της σωματικής δραστηριότητας “να ενεργοποιήσει” ώστε να παραχθεί θετικότερη διάθεση αναφέρεται ευρέως. Τα συναισθηματικά οφέλη είναι πιθανότερο να βιωθούν, εάν οι συμμετέχοντες εστιάζουν στους
προσωπικούς στόχους βελτίωσης.Υπάρχει επίσης σαφής ένδειξη ότι η άσκηση μπορεί να αλλάξει τις αντιλήψεις των ανθρώπων για το σωματικό τους εγώ και την ταυτότητά τους με έναν θετικό τρόπο. Για μερικούς ανθρώπους, σε μερικές
περιστάσεις, ιδιαίτερα εκείνοι που αρχικά έχουν χαμηλό αυτοσεβασμό, αυτό επεκτείνεται σε γενικευμένες αλλαγές του
εγώ.Δυστυχώς, τα συναισθήματα του στρες και του άγχους είναι μια πραγματικότητα – μια πραγματικότητα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής σας. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να βιώνετε άγχος και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε θετικούς τρόπους για να το διαχειριστείτε.

Γιατί η άσκηση μειώνει το στρες και το άγχος;

Η άσκηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης του στρες και του άγχους. Το άγχος της άσκησης βοηθά πραγματικά τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει ενδορφίνες , οι οποίες χρησιμεύουν ως φυσικά παυσίπονα. Η συνεχής άσκηση, είτε είναι κάθε μέρα είτε τρεις φορές την εβδομάδα, ενθαρρύνει τον εγκέφαλό σας να απελευθερώνει τακτικά ενδορφίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας.

Η άσκηση βοηθά το σώμα σας να μειώσει τις ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη . Συνοψίζοντας, η απελευθέρωση ενδορφινών σε συνδυασμό με τη μείωση των ορμονών του στρες σας βοηθά να αισθάνεστε ήρεμοι και να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας, χάρη στην άσκηση. Ακολουθούν διάφορες μορφές άσκησης που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το άγχος και το άγχος σας.

Γιόγκα

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το δρόμο προς την εσωτερική γαλήνη την ηρεμία και την ευεξία; Ξέρουμε ότι μπορούμε! Κάντε ένα διάλειμμα λοιπόν από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας, γιατί αυτή είναι η δικιά σας ώρα! H Yoga έχει τη δύναμη να ηρεμήσει το μυαλό και το πνεύμα, να δυναμώσει το σώμα και να ενισχύσει την αναπνοή.Αυτή η γνωστή μορφή άσκησης χρησιμεύει επίσης ως μια μορφή διαλογισμού . Οι ασκούμενοι της γιόγκα βιώνουν μια ποικιλία από σωματικά οφέλη, όπως βελτιωμένη κυκλοφορία, καλύτερη ευελιξία και ισχυρότερο πυρήνα. Οι τακτικές συνεδρίες γιόγκα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των πιθανοτήτων για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Οι ασκούμενοι της γιόγκα λαμβάνουν επίσης εκπαίδευση για το πώς να επιτύχουν ψυχική ηρεμία που οδηγεί σε λιγότερο άγχος και άγχος.

Ασκήσεις καρδιο

Αν ο στόχος σας είναι η άμεση βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης και κατ’ επέκταση της υγείας σας τότε μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το Group Training στο MG STUDIO! Σε μια μικρή ομάδα έως 4 ή 8 ατόμων, πραγματοποιείται εξειδικευμένη προπόνηση υπό την επίβλεψη personal trainer που προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο κάθε ασκούμενου και εστιάζει στις ανάγκες κάθε μέλους ξεχωριστά.Συνδιασμός από διαφορετικές μορφές καρδιο άσκησης που είναι εξαιρετικές για την καρδιά και τους πνεύμονες. Η καρδιο άσκηση μπορεί επίσης να είναι μια μορφή διαλογισμού , επειδή μπορεί να γίνει για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους έναντι γρήγορων, ισχυρών ασκήσεων όπως οι άρσεις θανάτου. Αυτού του είδους οι προπονήσεις μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές για τη διαχείριση του άγχους τα πρωινά , έτσι ώστε η μέρα σας να ξεκινά με απελευθέρωση ενδορφινών.

Η άσκηση είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να βελτιώσετε τη ζωή σας μειώνοντας το στρες και το άγχος.

Τελικά, είναι δική σας επιλογή για το ποια μορφή άσκησης είναι πιο αποτελεσματική για εσάς για να μειώσετε το στρες και το άγχος στη ζωή σας. Δοκιμάστε διαφορετικά μαθήματα—από ομαδικά προγράμματα, personal training,πιλάτες,Μiha Bodytec μέχρι γιόγκα—αν δεν είστε σίγουροι τι λειτουργεί για εσάς ελατέ στο  Mark’s Ground studio  Παγκράτι σας προσφέρουμε ποικιλία προγραμμάτων .H ομάδα των MG θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε μέσα από ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής ή ευεξίας

 Μπορείτε ακόμη και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προπονήσεων! Να θυμάστε: Η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διαχείριση του άγχους και του άγχους σας με υγιή, βιώσιμο τρόπο.

Βρείτε μας Υμηττού 76, Αθήνα,Παγκράτι ή κλείσε την πρώτη σου συνεδρία  Εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο