Οι ασκήσεις που χρειάζεσαι για καλλίγραμμα πόδια είναι 3

Καλώς ήρθατε στο Mark’s Ground Athens ,ένα εξειδικευμένο γυμναστήριο των Αθηνών που προσφέρει προπονητικά προγράμματα που βελτιώνουν την φυσική κατάσταση και προάγουν την υγεία.Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η προσοχή στη λεπτομέρεια, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε!

Στο Mark’s Ground studio  Παγκράτι σας προσφέρουμε ποικιλία προγραμμάτων και την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ατομικά προγράμματα Personal training Pilates-Yoga-Stretching-Miha Bodytec-Rehabilitation-Nutrition αλλά και ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης σε ολιγάριθμα τμήματα (1-4 άτομα ) για κάθε ηλικία και επιπεδο αθλούμενου από έμπειρους ποροπονητές όπου θα σας παρέχει υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων σας και έμπνευση για να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά, ακόμα και αν έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας.


Οι expert προπονητές του Marks Ground
τονίζουν ότι είναι σημαντικό να κάνεις πολλές επαναλήψεις με λίγα βάρη ούτως ώστε να μην διογκωθούν οι μυς αλλά να αποκτήσουν όμορφη γράμμωση.

Αν δεν προσέξεις και κάνεις ακατάλληλες ασκήσεις ή φορτώσεις το σώμα σου με πολλά κιλά στα βάρη, τότε εύκολα μπορείς να κάνεις τα πόδια σου να δείχνουν αντιαισθητικά αλλά και να τραυματιστείς.

Βάλε στο πρόγραμμά σου αυτές τις ασκήσεις, τέσσερις φορές την εβδομάδα, παράλληλα με ένα πρόγραμμα τρεξίματος δύο φορές την εβδομάδα αλλά και σε συνδυασμό με σωστό πρόγραμμα διατροφής θα έχεις άμεσα αποτελέσματα !

Όρθιες ακροστασίες
Κάθισε μπροστά από ένα σκαλί που έχεις σπίτι ή σε step αν διαθέτεις. Ανέβα στο μπροστινό μέρος του σκαλιού, τόσο ώστε να ανέβει το πόδι μέχρι το πέλμα πάνω στο σκαλί. Σήκω στις μύτες των ποδιών σου. Προσοχή, οι ώμοι θα πρέπει να είναι χαλαροί και προς τα κάτω. Αυτή η κίνηση θα τεντώσει τον γαστροκνήμιο και τον υποκνημίδιο μυ που αναφέραμε παραπάνω και θα βοηθήσει τη γάμπα να λεπτύνει. 

Απαιτούνται: 3 σετ των 25-30 επαναλήψεων. Αν επιθυμείς γρήγορο αποτέλεσμα δώσε μεγαλύτερη ένταση σηκώνοντας το ένα πόδι στις μύτες.

Προβολές στο έδαφος
Τοποθέτηση τα χέρια σου στους γοφούς. Το δεξί σου πόδι λίγα εκατοστά πιο μπροστά από το αριστερό και λύγισε το δεξί σου γόνατο φέρνοντας το στην ίδια ευθεία με τον αστράγαλο του ποδιού. Χαμήλωσε τους γοφούς και φέρε το αριστερό σου γόνατο προς το έδαφος.

Ίσιωσε το δεξί γόνατο και επέστρεψε στην αρχική σου θέση.
Κάνε 3 σετ με 25-30 επαναλήψεις. Επανέλαβε τη διαδικασία και γαι το αριστερό πόδι. Η άσκηση ενδυναμώνει τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους αλλά και τους τένοντες των ποδιών σου.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, κάνε την άσκηση πάνω σε ένα step ή σε ένα κουτί και προσπάθησε να φτάσεις το πίσω πόδι στο πάτωμα ούτως ώστε να κάνεις ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα.

Προβολές στον τοίχο
Στάσου μπροστά από έναν τοίχο, σε απόσταση περίπου 60 εκατοστών, με τα πόδια ανοιχτά και ακουμπώντας τα χέρια ελαφρώς στον τοίχο. Με αυτόν τρόπο θα κρατήσεις ισορροπία. Έχοντας την πλάτη σου ίσια κράτα το δεξί πόδι ελαφρώς λυγισμένο και πήγαινε το αριστερό προς τα πίσω, λυγίζοντάς το, προσπαθώντας να το φτάσεις στο πάτωμα. Απαιτούνται 3 σετ με 25-30 επαναλήψεις. Επανέλαβε τη διαδικασία και για το αριστερό σου πόδι.

Συνδύασε αυτές τις 3 ασκήσεις με:

Τρέξιμο
Η επαναλαμβανόμενη κίνηση που κάνουν τα πόδια όταν τρέχεις, γυμνάζει τους μυς χωρίς να τους καταπονεί. Με απ κατάλληλο αθλητικό παπούτσι ωστε να μειώνει τους κραδασμούς του σώματος.Προσπάθησε να τρέχεις δύο φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά για να δεις στο σώμα σου άμεσο αποτέλεσμα. Επίσης, αν επιθυμείς να ανεβάσεις τον βαθμό δυσκολίας, αυξησε την απόσταση ή τον ρυθμό σου!

Mην ξεχνάτε τισ διατάσεις και την αποθεραπεία !Stretching για να δυναμώσετε. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το Stretching της μυϊκής ομάδας που μόλις δουλέψατε μεταξύ των σετ μπορεί να αυξήσει τα οφέλη δύναμης κατά 19 τοις εκατό.

Βρείτε μας Υμηττού 76, Αθήνα,Παγκράτι ή κλείσε την πρώτη σου συνεδρία  Εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο