13 Φεβρουαρίου, 2024
Φτιάχνουμε εύκολες και γρήγορες ομελέτες με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας!!! Τυριά χαμηλών λιπαρών και αλλαντικά συνδυάζονται με λαχανικά και αυγά για να μας δώσουν εύκολες υγιεινές λύσεις για μεσημεριανό ,μεταπροπονητικό γεύμα ή και βραδινό!!! Η ομελέτα συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση και μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις καθώς είναι πηγή πρωτεΐνης ,ιχνοστοιχείων και καλών λιπαρών!!
ΠΡΩΙΝΟ Ή ΚΑΙ LIGHT ΒΡΑΔΙΝΟ
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά!
Συστατικά
- 1 αυγό & 2 ασπράδια (ή 2 ολόκληρα αυγά)
- διάφορα λαχανικά (πχ. πιπεριές χρωματιστές, μανιτάρια, κρεμμύδι ή ό,τι άλλο σας εμπνέει!)
- 1-2 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών (ή 30-50 γρ άσπρο τυρί light)
- 1-2 φέτες γαλοπούλα (ή 1 λουκάνικο γαλοπούλας)
- δυόσμος τριμμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά (προαιρετικά) ή λίγο γάλα 1,5%
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ντομάτες (μπορείτε στα υλικά να προσθέσετε και μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά για να γίνει πιο αφράτη η ομελέτα).
- Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε ταψί που έχετε εφαρμόσει αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) για να μην κολλήσει.
- Τοποθετείτε τις λεπτές ροδέλες της ντομάτας από πάνω όπως στην πίτσα.
- Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Bon Appetit!!!