Καλώς ήρθατε στο Mark’s Ground Athens ,ένα εξειδικευμένο γυμναστήριο των Αθηνών που προσφέρει προπονητικά προγράμματα που βελτιώνουν την φυσική κατάσταση και προάγουν την υγεία.Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η προσοχή στη λεπτομέρεια, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε!

Στο Mark’s Ground studio  Παγκράτι σας προσφέρουμε ποικιλία προγραμμάτων και την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ατομικά προγράμματα Personal training Pilates-Yoga-Stretching-Miha Bodytec-Rehabilitation-Nutrition αλλά και ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης σε ολιγάριθμα τμήματα (1-4 άτομα ) για κάθε ηλικία και επιπεδο αθλούμενου από έμπειρους ποροπονητές όπου θα σας παρέχει υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων σας και έμπνευση για να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά, ακόμα και αν έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Θέλετε να μάθετε τα μυστικά για να αποκτήσετε ένα άψογο σώμα σε χρόνο ρεκόρ; Το κάναμε , οπότε πήγαμε κατευθείαν στην έρευνα, με τους προσωπικούς μας προπονητές και εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες συμβουλές προπόνησης για να ξεκινήσουμε μια ρουτίνα γυμναστικής σε υψηλό επίπεδο.

Γιατί πρέπει να ασκείστε

1. Μπορεί να σώσει τη ζωή σου-πραγματικά! Η τακτική άσκηση καρδιο και ενδυνάμωσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου και του μαστού. Ηn συνιστά την άσκηση για 30-60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. 

2. Θα αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαρούμενοι. Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεσή σας και μειώνει το άγχος. Μελέτες δείχνουν ότι όσο καλύτερος είσαι, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσεις τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του στρες. Μια μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση 50 λεπτών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα άγχους. Και επίσημες μελέτες διαπίστωσαν ότι η άσκηση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα στη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας κατάθλιψης.

3. Δυναμώνει τα οστά σας. Η άσκηση αυξάνει την οστική πυκνότητα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Η δραστηριότητα υψηλής έντασης, όπως το άλμα και το τρέξιμο, είναι πιο ωφέλιμη για τη διατήρηση της οστικής μάζας.

Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που σας προσφέρουμε και με την έμπειρη ομάδα μας , είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κάτι που πραγματικά σας αρέσει να κάνετε. Ποιο στυλ προπόνησης θέλετε να δοκιμάσετε στη συνέχεια; 

Οι καλύτερες συμβουλές για την προπόνηση καρδιο

4. Πάντα ζέσταμα και ψύξη. Αυτή η συμβουλή άσκησης θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την κινητικότητα και την ευελιξία σας και να αποτρέψετε τραυματισμούς. Αφιερώστε 5-10 λεπτά για να αυξήσετε σταδιακά τον καρδιακό σας ρυθμό στην αρχή της προπόνησης και να τον χαμηλώσετε μετά. Πριν από την προπόνηση δύναμης, κάντε καρδιο χαμηλής έντασης που στρατολογεί μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες όπως τα πόδια, την πλάτη και τον κορμό σας. Δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη προθέρμανση πριν από κάθε άσκηση.

5. Πάρτε αυτήν την πρόκληση με σχοινάκι. «Η καλύτερη προπόνηση καρδιαγγειακής άσκησης είναι ο ελιγμός διπλής στροφής με σχοινάκι», τονίζει ο πρώην νούμερο ένα παγκόσμιος υποψήφιος μεσαίου βάρους και συνιδρυτής/εκπαιδευτής στο στη Νέα Υόρκη. “Είναι έντονο: Θα καίτε περίπου 26 θερμίδες ανά λεπτό! Κάντε ένα βασικό άλμα για 5 λεπτά, μετά πηδήξτε δύο φορές πιο ψηλά και γυρίστε το σχοινί δύο φορές πιο γρήγορα ώστε να περάσει κάτω από τα πόδια σας δύο φορές πριν προσγειωθείτε. Αυτό απαιτεί χρόνο, υπομονή , και δύναμη. Αλλά θα αποκτήσετε εξαιρετική φόρμα μόνο αν δουλέψετε σε αυτό.” (Μόλις το καταφέρετε, αυξήστε τον χρόνο στα 30΄)

 6. Ανεβάστε ένταση στον διάδρομο. “Εξοικονομήστε χρόνο στο γυμναστήριο με αυτή τη συνεδρία καρδιο/γλυπτικής διάρκειας 10 λεπτών: Ανεβείτε σε ένα διάδρομο κρατώντας έναν αλτήρα 3-5 κιλών σε κάθε χέρι και ρυθμίστε την ταχύτητα σε ένα γρήγορο περπάτημα. Κάντε ένα σετ 60 δευτερολέπτων το καθένα πιέσεις ώμων, πιέσεις δικέφαλου, επεκτάσεις τρικεφάλου, πλάγια , μπροστινά πλάγια και όρθιες κλωτσιές τρικεφάλων το ένα μετά το άλλο καθώς περπατάτε. Είναι μια καταπληκτική πρόκληση για το πάνω μέρος του σώματος που επίσης κάνει την καρδιά σας να δυναμώσει. Κάντε αυτήν τη δραστηριότητα δύο ή τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Καθώς βελτιώνεστε, συνεχίστε μέχρι να κάνετε σετ 4 λεπτών»

7. Κάντε ένα άλμα στην απώλεια βάρους. “Προσθέστε πλειομετρικά άλματα πλαισίου στην προπόνησή σας για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή αντοχή και τη δύναμη των ποδιών σας – θα διαμορφώσετε πραγματικά τους μηριαίους, τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς σας. Βρείτε ένα στιβαρό κουτί με ύψος τουλάχιστον ένα πόδι. Ξεκινώντας από όρθια θέση, πηδήξτε εκρηκτικά στη μέση του κουτιού και μετά πηδήξτε ξανά προς τα κάτω. Επαναλάβετε 20 φορές”

 8. Ισορροπήστε το σώμα σας. Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, να χτίσετε καλή στάση, να βεβαιωθείτε ότι έχετε δύναμη για τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, να κάνετε ασκήσεις για αντίπαλες μυϊκές ομάδες. Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας, εάν εργάζεστε στους τετρακέφαλους, για παράδειγμα, κάντε ασκήσεις και για τους μηριαίους μηριαίους σας. Το ίδιο ισχύει για τους δικέφαλους και τρικέφαλους, το στήθος και την πλάτη, και τη μέση και τους κοιλιακούς.

9. Πάντα να δίνετε στις μυϊκές ομάδες 48 ώρες ανάπαυσης μεταξύ των προπονήσεων με αντίσταση για να τους δίνετε χρόνο να προσαρμοστούν στο άγχος που τους ασκείτε. Εάν πρέπει να σηκώνετε καθημερινά, μην στοχεύετε τους ίδιους μύες σε συνεδρίες πλάτη με πλάτη..”Αποκτήστε υπέροχους γλουτούς στοχεύοντας τους μύες και τους συνδετικούς ιστούς που είναι θαμμένοι βαθιά στο σώμα σας. Για να τοθς πετύχετε, κάντε squats υψηλής έντασης, όπως jump squats.

Αυτή η συμβουλή μας για άσκησεις είναι ζωτικής σημασίας: Αλλάξτε τις ασκήσεις, τη σειρά, το βάρος, τα σετ, τις επαναλήψεις και/ή τις περιόδους ανάπαυσης που κάνετε τουλάχιστον κάθε τέσσερις εβδομάδες. 

Μην ξεχνάτε τισ διατάσεις και την αποθεραπεία !Stretching για να δυναμώσετε. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το Stretching της μυϊκής ομάδας που μόλις δουλέψατε μεταξύ των σετ μπορεί να αυξήσει τα οφέλη δύναμης κατά 19 τοις εκατό.

Βρείτε μας Υμηττού 76, Αθήνα,Παγκράτι ή κλείσε την πρώτη σου συνεδρία  Εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο