13 Φεβρουαρίου, 2024
Όταν σκέφτεσαι το βραδυνό, αμέσως στο μυαλό σου έρχεται κάποια σαλάτα,ένα αυγό, κάτι πολύ light και με λίγες θερμίδες!!!
Εμείς στη θέση της σαλάτας και του αυγού θα χρησιμοποιήσουμε πιο ευφάνταστα και γευστικά πιάτα που θα σε χορτάσουν και δεν θα χαλάσουν καθόλου τη δίαιτά σου, αφού δεν ξεπερνούν τις 250 θερμίδες.
Τέλεια συνταγή που μπορείς να συνδυάσεις ακόμα και με τη σαλάτα σου.
Θερμίδες: 143/ μερίδα
Συστατικά
- 425γρ. έτοιμα βρασμένα ρεβίθια
- 1/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1κ. γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο τριμμένο
- 3/4κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο κόκκινο πιπέρι
- 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3κ. σούπας αλεύρι ολικής
- Μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Πρόσθεσε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε τα υλικά μέχρι να θρυμματιστούν.
- Σε αυτό το μείγμα ρίξε τη μαγειρική σόδα και το αλεύρι και ανακάτεψε με μια κουτάλα.
- Πλάσε 15 φαλάφελ και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Ψήσε για 10-12 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στην κάθε μερίδα αντιστοιχούν 3 φαλάφελ.