Στα MG, καινοτομούμε από το 2010 στον τομέα του fitness και του wellness δημιουργώντας Exclusive Training Studios στην Αθήνα και την Αράχωβα, με καινοτόμες παροχές, σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο τρόπο εκγύμνασης.Ο κύριος στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ευεξία και την υγιή άσκηση ως τρόπο ζωής. Καταφέρνουμε να συνδυάσουμε την προσωπικότητα και τις ανάγκες του ατόμου με τον πρωτοποριακό εξοπλισμό μας, μέσω προσαρμοσμένων σε εσάς προγραμμάτων από πιστοποιημένους personal trainers.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η φυσική κατάσταση είναι ένα σημαντικό συστατικό του να είσαι υγιής. Εδώ σας παρουσιάζουμε στοιχεία φυσικής κατάστασης για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα οφέλη της άσκησης και γιατί όλοι –άνδρες, γυναίκες, νέοι και μεγάλοι– πρέπει ξεκινήσουν άμεσα την άσκηση!

 1. Το ανθρώπινο σώμα έχει 650 μύες. 
 2. Η μόνη άσκηση για την οποία πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας είναι η υποβρύχια κολύμβηση.
 3. Η καρδιά είναι ο ισχυρότερος μυς του σώματος.
 4. Σχεδόν το 50% όλων των νέων ηλικίας 12-21 ετών δεν δραστηριοποιούνται έντονα σε καθημερινή βάση.
 5. Για κάθε κιλό μυών που αποκτάται, το σώμα καίει 50 επιπλέον θερμίδες κάθε μέρα.
 6. Μόνο το 13% των ανδρών είναι σωματικά ικανοί.
 7. Πάνω από το 30% των παιδιών ηλικίας 6 έως 11 ετών είναι υπέρβαρα και πάνω από το 15% είναι παχύσαρκα.
 8. Κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος περπατά 70.000 μίλια στη διάρκεια της ζωής του.
 9. Περίπου 4.000 παιδιά και έφηβοι αρχίζουν να καπνίζουν κάθε μέρα. 
 10. Η άσκηση σε κάνει να νιώθεις περισσότερη ενέργεια γιατί απελευθερώνει ενδορφίνες στο αίμα. 
 11. Η κίνηση στην άσκηση βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος παράγοντας μια απόκριση χαλάρωσης που χρησιμεύει ως απόσπαση της προσοχής της θέσης.
 12. Τα άτομα που δεν ασκούνται τακτικά θα μπορούσαν να χάσουν έως και το 80% της μυϊκής τους δύναμης μέχρι την ηλικία των 65 ετών.
 13. .Η διατήρηση της φόρμας σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία!
 14. Η μυϊκή μάζα μειώνεται κατά 1% ετησίως στη μέση ηλικία.

Η άσκηση παίζει αναπόσπαστο ρόλο στο να σας κρατάτε ευτυχισμένους και υγιείς. Ακολουθούν μερικά μόνο στοιχεία για τα οφέλη της άσκησης:
Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από διαταραχή ύπνου αυξάνεται .Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Έρευνες έδειξαν ότι το 89% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν συνδυασμό δίαιτας και άσκησης κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος τους για πάνω από ένα χρόνο.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη τύπου.Μόνο το 10% των ανθρώπων καταφέρνουν να χάσουν βάρος μόνο μέσω της δίαιτας.Αν και η απώλεια βάρους δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός σκοπός της άσκησης , όταν συνδυάζεται με δίαιτα , είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος .

Η τακτική άσκηση συρρικνώνει τα λιποκύτταρά σας.Ανεξάρτητα από το πόσο βάρος χάνουμε, τα λιποκύτταρα στο σώμα μας δεν θα μειωθούν, απλώς συρρικνώνονται σε μέγεθος!

ΜΥΘΟΣ:

«Όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε».

Ο ιδρώτας είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας δροσίζεται. Δεν ισοδυναμεί με θερμίδες που καίγονται.

Η άσκηση έχει αντικαταθλιπτική δράση σε όσους πάσχουν από κλινική κατάθλιψη.Ζώντας με το άγχος; Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της πάθησης.Το 30% των ενηλίκων αναφέρει ότι αισθάνεται λιγότερο άγχος μετά την άσκηση

Η έρευνες δείξανε πόσο ισχυρό μπορεί να είναι η σωματική άσκηση στην καθημερινότητα σας και ποσο μπορεί να βοηθήσει για να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας.

Τρόποι για να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση

Η φυσική κατάσταση απαιτεί άσκηση, αλλά δεν χρειάζεται να σας πάρει πολύ χρόνο. Στο Exclusive Training Studios στο παγκράτι σας προσφέρουμε μερικές απλές λύσεις για να σας ενθαρρύνουμε να διατηρήσετε τη φόρμα σας:

Η γιόγκα κατέχει την πρώτη θέση όταν πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς μορφές ομαδικής άσκησης!Στο Marks Ground μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το δρόμο προς την εσωτερική γαλήνη την ηρεμία και την ευεξία; Ξέρουμε ότι μπορούμε! Κάντε ένα διάλειμμα λοιπόν από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας, γιατί αυτή είναι η δικιά σας ώρα! H Yoga έχει τη δύναμη να ηρεμήσει το μυαλό και το πνεύμα, να δυναμώσει το σώμα και να ενισχύσει την αναπνοή.

Το περπάτημα με γρήγορο ρυθμό μπορεί να κάψει σχεδόν τόσες θερμίδες με το τζόκινγκ στην ίδια απόσταση.Χρειάζεται το σώμα έξι έως οκτώ εβδομάδες για να προσαρμοστεί σε ένα πρόγραμμα άσκησης.

ΜΥΘΟΣ:

«Για να χτίσεις δύναμη, απαιτείται προπόνηση με βάρος».

Η προπόνηση δύναμης είναι απλώς η ενεργοποιήση για τους μύες σας μέσω της αντίστασης. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μόνο του σωματικού σας βάρους.Η τακτική προπόνηση με βάρη αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια των κανονικών δραστηριοτήτων.Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ενσωμάτωσαν προπόνηση δύναμης, τρεις φορές την εβδομάδα στη ρουτίνα προπόνησής τους, ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν το τρέχον βάρος τους.

Τα άτομα που γυμνάζονται με έναν σύντροφο ή φίλο είναι πιο πιθανό να τηρούν τα προγράμματα φυσικής τους κατάστασης.Βρείτε λοιπόν έναν φίλο και ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να πετύχετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση!

Ο προγραμματισμός των ημερών ανάπαυσης δίνει στο σώμα σας τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει και να βελτιωθεί.Χρειάζονται 12 εβδομάδες άσκησης προτού αρχίσετε να βλέπετε μετρήσιμες αλλαγές στο σώμα σας.

Στο Mark’s Ground studio στο Παγκράτι σας προσφέρουμε ποικιλία προγραμμάτων και την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ατομικά προγράμματα Personal training Pilates-Yoga-Stretching-Miha Bodytec-Rehabilitation-Nutrition αλλά και ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης σε ολιγάριθμα τμήματα (1-4 άτομα ) για κάθε ηλικία και επιπεδο αθλούμενου!

  Βρείτε μας Υμηττού 76, Αθήνα,Παγκράτι ή κλείσε την πρώτη σου συνεδρία  Εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο