Τι συμβαίνει αν έχετε ζαλάδες όταν ασκείστε.

Καλώς ήρθατε στο Mark’s Ground Athens θα μας βρείτε Υμηττού 76, Παγκράτι ,ένα εξειδικευμένο γυμναστήριο των Αθηνών που προσφέρει προπονητικά προγράμματα που βελτιώνουν την φυσική κατάσταση και προάγουν την υγεία . Απευθύνεται σε άτομα που έχουν περιορισμένο χρόνο ή δεν έχουν γυμναστεί συστηματικά στο παρελθόν ή κάνουν καθιστική ζωή και θέλουν να απολαύσουν τα οφέλη της άσκησης.Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η προσοχή στη λεπτομέρεια, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε!

Προγράμματα για την επίτευξη κάθε στόχου του αθλούμενου αλλά και πλήρως εξοπλισμένο gym με σύγχρονο εξοπλισμό για προπονήσεις σε μικρά και μεγάλα group, μαθήματα Personal Training, καθώς και την ξεχωριστή υπηρεσία του ΜΙΗΑ BODYTEC EMS TRAINING. Μια ομάδα πιστοποιημένων γυμναστών με εμπειρία και εξειδίκευση είναι δίπλα σας και σας βοηθά να φτάσετε με ασφάλεια στο επίπεδο που επιθυμείτε!

Δείτε τι σας συμβαίνει αν έχετε ζαλάδες όταν ασκείστε

Αφυδάτωση

Μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα (που σημαίνει τουλάχιστον οκτώ ποτήρια) πέραν του νερού που (πρέπει να) καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε από τον ιδρώτα!

Υπερπροσπάθεια

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει απλά ότι το “παρακάνετε” στην γυμναστική. Είναι καλό να πιέζετε τον εαυτό σας λίγο όταν ασκείστε, αλλά δεν είναι σώφρον να το κάνετε με τόσο σκληρό τρόπο, ώστε να προκαλείτε ζαλάδες στον εαυτό σας από την υπερπροσπάθεια.

Αν, ωστόσο, έχετε ζαλάδες ακόμη και κατά τη διάρκεια ήπιας/ελαφριάς άσκησης, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να δείτε το γιατρό σας. Η ζάλη στην γυμναστική είναι κλασικό σύμπτωμα άσθματος. Αυτό προκαλεί συνήθως δυσκολία στην αναπνοή ή σφίξιμο στο στήθος, αλλά αν τα συμπτώματα αυτά είναι αρκετά ήπια, μπορεί να μην τα παρατηρήσετε εγκαίρως. Γι ‘αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να δοκιμάσει τη δύναμη της αναπνοής σας και να σας συνταγογραφήσει μία συσκευή εισπνοής για να χρησιμοποιείτε πριν από μερικές ασκήσεις.

Αρρυθμία

Η ζάλη κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα καρδιάς όπως η αρρυθμία. Υπάρχουν πολλοί τύποι αρρυθμίας: Κάποιοι κάνουν την καρδιά να χτυπάει πολύ γρήγορα (ταχυπαλμία) και άλλοι ακανόνιστα. Οι αρρυθμίες μπορεί να προκληθούν από ένα βαθύτερο πρόβλημα καρδιακής νόσου ή ακόμη και μια ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες στον οργανισμό σας από αφυδάτωση ή κακή διατροφή.

Η ζάλη είναι ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα, επειδή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, εκ των οποίων κάποιοι είναι ανησυχητικοί και κάποιοι άλλοι όχι.Απαιραίτητο επιπροσθέτως, θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο παρέχει στους υπευθύνους του γυμναστηρίου κάποιες βασικές πληροφορίες γύρω από την κατάσταση της υγείας σου.

Αν από το ερωτηματολόγιο αυτό δημιουργηθεί η υποψία ότι μπορεί να έχεις κάποιο πρόβλημα, π.χ. ορθοπεδικό, που χρήζει εξειδικευμένης αντιμετώπισης, τότε ίσως σου ζητηθεί να επισκεφτείς γιατρό ανάλογης ειδικότητας για περαιτέρω διερεύνηση.

Mark’s Ground studio στο Παγκράτι,Υμηττού 76, με εξειδικευμένους συμβούλους διατροφής σε συνεργασία με τον έμπειρο Diaitologos Πάρη Παπαχρήστο να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους αλλάζοντας τη διατροφική σας συμπεριφορά, χωρίς στερήσεις και το πιο σημαντικό να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρήσετε το αποτέλεσμα υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και μια διατροφή ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες του ασκησιολογίου χωρις την αίσθηση αδυναμίας και ζαλαδας.

Βρίσκεστε στο μέρος όπου οι αξίες αποκτούν ζωή: Ισορροπία, υποστήριξη και πρόοδος Mark’s Ground studio στο Παγκράτι σας προσφέρουμε όλα όσα χρειάζεστε, σας περιμένουν εδώ!

Βρείτε μας Υμηττού 76, Αθήνα,Παγκράτι ή κλείσε την πρώτη σου συνεδρία  Εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο